INFLUENCERJI: Novi obrazi oglaševanja v digitalni dobi

Influencerji, slovenski influencerji, influencer marketing

V digitalni dobi, ki jo živimo, se je način, kako podjetja oglašujejo svoje izdelke in storitve, dramatično spremenil. Ena od najbolj opaznih sprememb je prihod influencer marketinga, ki je postal ključen element marketinških strategij. V tem članku bomo raziskali kaj je influencer marketing, zakaj je tako pomemben ter kako ga podjetja uspešno izvajajo.

Kaj je influencer marketing? 

Influencer marketing je strategija oglaševanja, ki temelji na sodelovanju med podjetji in vplivnimi posamezniki, imenovanimi influencerji. Ti influencerji imajo veliko število sledilcev na socialnih medijih ali drugih digitalnih platformah ter močan vpliv na svojo ciljno publiko. Podjetja sodelujejo z influencerji, da promovirajo svoje izdelke ali storitve skozi njihove vsebine.

Zakaj je sodelovanje z influencerji za podjetja pomembno?

1. Avtentičnost: Influencerji delujejo kot most med podjetji in potrošniki. Ker imajo pristne in verodostojne odnose s svojimi sledilci, so sporočila, ki jih prenašajo, bolj avtentična in zaupanja vredna.
2. Povečanje dosega: Sodelovanje z influencerji omogoča podjetjem, da dosežejo večjo ciljno publiko, ki je že zainteresirana za njihove izdelke ali storitve.
3. Kreativnost: Influencerji so znani po svoji kreativnosti pri ustvarjanju vsebin. To omogoča podjetjem, da predstavijo svoje izdelke ali storitve na inovativen način.
4. Izgradnja zaupanja: Influencerji že uživajo zaupanje svojih sledilcev. S sodelovanjem z njimi podjetja avtomatično pridobijo del tega zaupanja.

 Kako poteka sodelovanje z influencerji?

1. Identifikacija influencerjev: Podjetja morajo najprej prepoznati influencerje, ki so najbolj primerni za njihovo ciljno publiko in blagovno znamko.
2. Sodelovanje in dogovor: Ko so influencerji izbrani, podjetja navežejo stik z njimi in dogovorijo se o podrobnostih sodelovanja, vključno s plačilom, vrsto vsebine in časovnim okvirom.
3. Ustvarjanje vsebine: Influencerji ustvarijo vsebino, ki promovira izdelek ali storitev podjetja. Ta vsebina se nato deli na influencerjevih družbenih omrežjih ali drugih platformah.
4. Sledenje in analiza uspešnosti: Po objavi vsebine podjetja sledijo, kako uspešna je bila kampanja. To vključuje spremljanje števila všečkov, komentarjev, delitev ter morebitnih povečanj prodaje ali ozaveščenosti o blagovni znamki.

TOREJ: SODELOVATI Z INFLUENCERJI ALI NE SODELOVATI Z INFLUENCERJI?

SEVEDA! Moramo pa biti zelo pazljivi pri izbiri pravega influencerja, saj je ta podaljšana roka podjetja in je pomembno, da ima iste vrednote kot podjetje, ki ga predstavlja. 

Če želite, da koordinacijo sodelovanja z influencerji prevzamemo mi, vam z veseljem pomagamo.

Pišite nam na hello@lamamarketinglab.com